Direct contact? Bel: 085 - 060 99 89

HomeBEHANDELINGENBrazilian wax

Wat is een Brazilian wax?

Een Brazilian wax is een ontharingsbehandeling voor de intieme delen. Tijdens de behandeling worden de haren bij de schaamstreek en de bilnaad verwijdert. Je kunt ervoor kiezen om niet helemaal glad te gaan, maar bijvoorbeeld streepje of driehoekje.

Het ontharen van de schaamstreek bij de man noemt men de boyzilian. Deze behandeling voeren wij niet uit. 

AFSPRAAK MAKEN

Eerste keer Brazilian wax – Dit moet je weten 

Brazilian wax in Huizen De eerste keer dat je de salon binnenstapt is (hoogstwaarschijnlijk) doodeng. Een dikke zucht van opluchting ontsnapt als blijkt dat de wachtkamer vol zit met dames waarvan je weet dat jullie in ieder geval één ding gemeen hebben; allemaal hebben jullie een afspraak om de boel down there flink bij te laten werken. Je komt er al snel achter dat al die zenuwen nergens voor nodig zijn. Hieronder wat tips & tricks om door te lezen voordat je met de billenbloot op de behandeltafel plaatsneemt.

 • Zet als je schaamte opzij Je moet één ding weten; het ontharen van de schaamstreek is haar werk. Ze kijkt nergens meer van op want ze heeft alles al een keer voorbij zien komen. Het enige wat zij ziet, zijn de haartjes en die moeten weg. Heb je enig idee hoeveel vajayay's wij op jaarbasis behandelen? Onze salon is 6 dagen in de week geopend van 09:00 – 21:00 uur, dus reken maar uit.

 • Laat je niet tegenhouden door de (gedachte aan de) pijn Wij zijn de laatste die rondbazuinen dat waxen pijnloos is, want dat is het niet! Met waxen verwijder je de haar en de wortel. Als de wortel al lang in je huid zit doordat je misschien altijd hebt geschoren, dan is de wortel heel sterk en is de behandeling zeker niet pijnloos. Maar áls eenmaal de wortel bij de eerste waxbehandeling verwijderd is en je laat het uit je hoofd om te scheren tussen de waxbehandelingen door, dan hebben je haartjes geen kans om dik te worden want deze worden alweer verwijderd vóór ze de tijd hebben om sterk te worden. 

 • Scheer je van tevoren niet Knippen of scheren voor de waxbehandeling raden wij af! Als je met enige enthousiasme het haar te kort maakt, kunnen wij niet alle haartjes verwijderen. Mochten de haartjes te lang zijn.. geen probleem! Wij maken het korter indien dit nodig is. We raden daarom aan om minimaal 10 dagen voor de waxbehandeling niet meer te scheren/knippen. Wel mag je 1 dag van te voren scrubben met een scrub op basis van suiker. Op die manier komen de haartjes los te liggen van de huid waardoor het voor de waxspecialiste makkelijker is te verwijderen.

 • Probeer te ontspannen Dat helpt, echt! Het lijkt een opgave want hello! Je ligt met je benen wijdt open en je haren worden zo meteen uit je huid getrokken! Het kan helpen als je je probeert te focussen op je ademhaling. Trouwens.. je doet dit niet alleen hé! De waxspecialiste is er ook nog om je gerust te stellen door op de juiste momenten een gezellig gesprek aan te gaan.

 • Draag geen strakke kleding Na de behandeling is het fijn voor je flamoes – die inmiddels net zo kaal is als een naaktkat – om loszittende kleding te dragen. Zorg er in ieder geval voor dat je katoen ondergoed zonder kanten randjes draagt. Zo voorkom je irritatie.

 • Sportschool, zonnebank en sauna Om de boel down there even rust te geven moet je je sportschool, zonnebank en sauna bezoek even skippen. Het is de bedoeling dat je transpireert in de sportschool, goed bezig, maar niet direct na je waxbehandeling. Zweet is van zichzelf erg zout en als dat op de net gewaxte huid komt, is dat niet erg prettig. Omdat je huid open staat na een waxbehandeling raden wij een sauna bezoek af! Je moet er niet aandenken, al die bacteriën. Bij een waxbehandeling worden ook de dode huidcellen verwijderd en daarom is verbranding door de zonnestralen of de zonnebank erg groot. Wacht daar minimaal 24 uur mee.

Meer tips!


Wat houdt de behandeling in?

In de salon wordt alleen gewerkt met de crème de la crème onder de waxen. Lycon precision waxing komt uit Australië en is opgericht in 1978.

Brazilian wax in Laren, Blaricum en Hilversum

 1. Eerst reinigen we de huid
 2. Pre waxing Oil wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat de wax niet aan de huid hecht maar alleen aan de haartjes. Hierdoor is de behandeling minder pijnlijk.
 3. Hotwax wordt aangebracht, SoBerry Delicious
 4. LycoJet Lavendel is de pincet wax en deze wordt altijd gebruikt na de hotwax. Het zorgt ervoor dat de laatste kortste haartjes worden verwijderd waardoor je huid langer glad blijft.
 5. Eventuele ingegroeide haartjes en ontstekingen worden verzorgt.
 6. Nabehandeling met Lycon nabehandelproducten.

Heb je allergieën? Laat het ons weten.