Direct contact? Bel: 085 - 060 99 89

HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw vraag er niet tussen staat. Stuur gerust een email bericht. Wij zullen je vraag dan alsnog zo snel mogelijk in beantwoorden.

Wat is een Brazilian wax?

Een Brazilian wax is een ontharingsbehandeling voor de intieme delen. Tijdens de behandeling worden de haren bij de schaamstreek en de bilnaad verwijdert. Je kunt ervoor kiezen om niet helemaal glad te gaan, maar bijvoorbeeld streepje of driehoekje.

Het ontharen van de schaamstreek bij de man noemt men de boyzilian. Deze behandeling voeren wij niet uit. 

Meer over Brazilian wax  Afspraak inplannen

Doet waxen pijn?

Iedereen heeft een andere pijntolerantie. Over het algemeen is een behandeling niet pijnlijk maar zeker een eerste behandeling kan gevoelig zijn. We raden daarom ook aan om voor deze behandeling een paracetamol in te nemen. Just in case! Periodes waarin je veel stress ervaart of moe bent, kunnen ook invloed hebben op je pijntolerantie.

Wat is het verschil tussen waxen en harsen?

Waxen is een snelle en hygiënische manier van ontharen en is veel minder pijnlijk dan harsen. Hars en olie gaan niet samen, daardoor wordt hars direct op de huid aangebracht zodat je niet alleen aan de haartjes trekt maar ook aan de huid. Auw!

Met waxen wordt de huid eerst gereinigd waarna olie wordt aangebracht. Hierdoor pakt de wax alleen de haartjes en niet de huid. Minder pijnlijk dus!

Oh! En dubbel dip kennen wij niet! Iedere keer dat wax wordt aangebracht op de huid, wordt een nieuwe spatel gebruikt.

Kan ik een allergische reactie krijgen op de wax?

Allergische reacties zijn gelukkig nog nooit bij onze klanten voor/op gekomen. Het merk waarmee wordt gewerkt is zeer betrouwbaar in zijn ingrediënten.

Bij een eerste bezoek aan de salon stellen wij je altijd de vraag of we rekening moeten houden met allergieën. Op die manier zijn jij en de waxspecialiste goed voorbereid. Mocht je  onverhoopt toch een reactie krijgen, vragen wij je direct telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij op de hoogte zijn en je duidelijk kunnen informeren.

Kan ik worden behandeld als ik ongesteld ben?

Ja, natuurlijk! Hou er alleen rekening mee dat je tijdens de menstruatie meer prikkelingen ontvangt en dat daardoor de behandeling gevoeliger kan zijn. Wel willen we je vragen om een tampon de dragen tijdens de behandeling.

Kan ik worden behandeld als ik zwanger ben?

Ja. Een waxbehandeling heeft geen invloed op de foetus of ongeboren baby. We waxen je graag nog een aantal dagen voor je uitgerekende datum.

Hoelang blijven de haartjes weg nadat ik een waxbehandeling heb gehad?

Dat is voor iedereen verschillend en deze vraag is dus ook erg lastig om te beantwoorden. Wij raden aan om na ongeveer 4-6 weken een behandeling in te plannen.

Hoe oud moet ik zijn voor een behandeling?

Bij ons is iedereen welkom maar personen onder de 18 worden niet behandeld zonder toestemming van ouders/verzorgende. We vragen daarom om bij de eerste behandeling je ouder/verzorger mee te brengen.